Kullanım Alanları
Her çeşit simit üretiminde, lüks ekmek ve unlu mamüller üretiminde
Tat- Koku: Kendine özgü tat ve kokuda doğal
Renk- Görünüş: Kendine özgü renk ve görünüşte doğal
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Rutubet : 14,5max
Protein : 13,0min
K. Maddede Kül : 1,25max
Yaş Öz : 29 max
Index : 80 min
Sedimantasyon : 37min
Gecikmeli sedimantasyon : 45 min
Direnç : 500 min
Elastikiyet : 160 min
Yapısal Özellikleri
Öneriler
Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi Ürünlerde homojen gözenek yapısı sağlama özelliği
Kolay işlenebilme, simitlerde istenen kabarmayı sağlama özelliği
Ekmeklerde güzel bıçak açma özelliği
İstenen doğal rengi verebilme özelliği
Uzun süre tazeliğini koruyabilme özelliği
Standart ürün elde edebilme özelliği
Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
Un kullanılmadan önce elenmelidir.
Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.
Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.