Kullanım Alanları

Her çeşit simit üretiminde, lüks ekmek ve unlu mamüller üretiminde

Tat- Koku: Kendine özgü tat ve kokuda doğal

Renk- Görünüş: Kendine özgü renk ve görünüşte doğal


Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Rutubet : 14,5max
Protein : 13,0min
K. Maddede Kül : 1,25max
Yaş Öz : 29 max
Index : 80 min
Sedimantasyon : 37min
Gecikmeli sedimantasyon : 45 min
Direnç : 500 min
Elastikiyet : 160 min

Yapısal Özellikleri
Öneriler
Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi Ürünlerde homojen gözenek yapısı sağlama özelliği
Kolay işlenebilme, simitlerde istenen kabarmayı sağlama özelliği

Ekmeklerde güzel bıçak açma özelliği

İstenen doğal rengi verebilme özelliği

Uzun süre tazeliğini koruyabilme özelliği

Standart ürün elde edebilme özelliği



Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
Un kullanılmadan önce elenmelidir.

Hamur sıcaklığı 22C de dengelenmelidir.

Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.

Hamur %65 nisbi nem ve 30-35 C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.

İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.